4,3 Şiddetinde Deprem Balıkesir’i Salladı!

Balıkesir Sındırgı’da devam eden deprem fırtınası, 4,3 büyüklüğündeki son sarsıntıyla bölge halkını endişelendirdi.

admin

10 Ağustos ve 27 Ekim’de 6,1 büyüklüğünde depremlerle sarsılan Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, yeni bir depremle tekrar gündeme geldi. Saat 15.41 sularında meydana gelen 4,3 şiddetindeki deprem, bölge halkında korku ve tedirginlik yarattı.

AFAD Depremin Detaylarını Açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir’de saat 15.41’de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin merkez üssünün Sındırgı ilçesi olduğu ve derinliğinin 14,13 kilometre olarak ölçüldüğü açıklandı.

Bölgede Deprem Fırtınası Sürüyor

Sındırgı ilçesi ve çevresinde son haftalarda art arda meydana gelen depremler, bölge halkını endişelendirmeye devam ediyor. Uzmanlar, artçı sarsıntılara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.

Önlemler ve Uyarılar

AFAD, deprem sonrası özellikle hasar görebilecek eski yapılar ve riskli bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, artçı depremler nedeniyle bölgede geçici önlemler alınması öneriliyor.

Bu Haberi Paylaş