Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma CHP’li Belediye Başkanları Genel Merkez’de Toplanarak Stratejik Görüşmeler Yapacak!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > CHP’li Belediye Başkanları Genel Merkez’de Toplanarak Stratejik Görüşmeler Yapacak!
Siyaset Haberleri

CHP’li Belediye Başkanları Genel Merkez’de Toplanarak Stratejik Görüşmeler Yapacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, toplantıda Genel Başkan Özgür Özel'in son zamanlarda açıkladığı belediyeleri ilgilendiren konuların görüşüleceğini, ayrıca geçmişte görev yapmış belediye başkanlarının yeni seçilenlere tecrübelerini aktaracağını belirtti.

Son Güncelleme 16 Mayıs 2024 14:58
1 yıl Önce
Paylaş
CHP Genel Merkezi
Paylaş

CHP‘li başkanları yarın Genel Başkanı Özgür Özel ile Genel Merkez’de bir araya gelecek..

Toplantının gündem maddelerinden biri de son zamanlarda gündem olan akraba atamaları.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, toplantıda Genel Başkan Özgür Özel’in son zamanlarda açıkladığı belediyeleri ilgilendiren konuların görüşüleceğini söyledi.

Zeybek, bunun yanı sıra geçmişte görev yapmış belediye başkanlarının yeni seçilenlere tecrübelerini aktaracağını da belirtti.

“Uzun soluklu bir toplantı olacak”

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, toplantıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Biliyorsunuz Türkiye’de 30 tane büyükşehir belediyesinin dışında 51 tane de il belediyemiz var. Bunların 21 tanesinin belediye başkanlığını da CHP’nin adayları kazandı. Biz yarın 21 il belediye başkanımızla Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Uzun soluklu bir toplantı olacak. Pek çok konu başlığı bu toplantıda görüşülecek.

Bunlardan önemli saydığımız konu başlıklarından bir tanesi de geçmişte bu görevi yapmış olan belediye başkanlarımızın, yeni seçilen arkadaşlara bir deneyim aktarımı, tecrübe aktarımı ile ilgili bir çalışması olacak.

Onun ötesinde Sayın Genel Başkanımızın son zamanlarda açıklamış olduğu, belediyelerimizi ilgilendiren yerel yönetimlerde CHP’nin önümüzdeki sürece ilişkin pek çok konu başlığını açacağız. Yine belediye başkanlarımız kendilerine ayrılan süre içinde de illeriyle ilgili konuları da gündeme getirecekler.

Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede konu başlıklarından bir tanesi yerel yönetimlerin borçlar meselesi vardı. Bakanlıklarda ve Cumhurbaşkanlığı’nda Stratejik Planlama Başkanlığında, Bütçe Başkanlığında bekleyen yatırım programları vardı. Bütün bunlara ilişkin de bir güncelleme yapacağız ve yarın da zaten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’yla da bir görüşmemiz olacak. Bu görüşme öncesinde de belediye başkanlarımızın kendilerini illerini ilgilendiren, kendi illerindeki yatırımları, projeleri başlamış ya da başlayacak olan projeyle ilgili konularda da bir görüş alışverişinde bulunacağız.

Akraba atamaları

Zeybek, belediyelerdeki akraba atamalarına ilişkin de şunları söyledi:

Bu konuyla ilgili Sayın Genel Başkanımız zaten çerçeveyi çok açık biçimiyle belirledi. Belediye başkanlarımız ve bizim açımızdan açıklanmaya mahal yeni bir durum kalmamıştır. Her şey son derece açık bir biçimde süreç yönetimi devam etmektedir. Bu konuda ilgili belediyeler yapacakları atamayla ilgili zaten Genel Merkezden görüş alıyorlar.

Biz de nepotizm çağrışımı yapacak olan kimi atamaların yapılmaması konusunda fikrimizi beyan ediyoruz. O atamalar da gerçekleşmiyor. O nedenle bazen bir girişim olduğunda bunu gerçekleşmiş gibi de düşünmemek gerekir.

Erdoğan’dan ABD’ye: ‘F-16 Konusunda Artık Net Yanıt Bekliyoruz’
Ömer Çelik’ten Mansur Yavaş Ve Ekrem İmamoğlu’na Tepki!
Meral Akşener’den Yavaş ve İmamoğlu’na Çağrı: Milletimiz Sizi Göreve Çağırıyor!
Erdoğan’dan G20 Liderler Zirvesi’nde ‘Ateşkes’ Çağrısı!
Resmi Gazete’de Yayımladı: 6 Şehrin Milletvekili Sayısı Değişti!
EtiketlerBelediye BaşkanlarıCHPGökan ZeybekÖzgür Özel
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Peru LGBT Peru’da Trans Bireylere Şok Karar: “Akıl Hastası” Olarak Sınıflandırıldılar!
Sonraki Haber Donald Trump - Joe Biden Biden ve Trump, 27 Haziran’da Karşılıklı Görüşlerini Sunmak İçin Sahneye Çıkacak!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim