Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma MHP’li Erkan Akçay’dan FETÖ Uyarısı: Kripto Yapılar Halen Faaliyetlerine Devam Ediyor!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > MHP’li Erkan Akçay’dan FETÖ Uyarısı: Kripto Yapılar Halen Faaliyetlerine Devam Ediyor!
Siyaset Haberleri

MHP’li Erkan Akçay’dan FETÖ Uyarısı: Kripto Yapılar Halen Faaliyetlerine Devam Ediyor!

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadelenin devam ettiğini belirtti: Son FETÖ’cü yakalanana kadar operasyonlar sürecek. Kripto yapılanmalar pek çok kurumda oldukları devletimiz tarafından biliniyor.

Son Güncelleme 16 Temmuz 2025 11:27
2 ay Önce
Paylaş
Erkan Akçay
Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü‘nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı.

Hareketliliğin yavaş yavaş ortaya çıktığı anlarda önce MHP Genel Merkezi’ne gittiğini, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla devleti, milli iradeyi ve demokrasiyi savunmak için Meclis’e geçtiğini söyleyen Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ı arayarak “hükümetin, devletin ve demokrasinin yanında, darbe girişiminin karşısında” olduğuna dair düşüncelerini dile getirdiğini hatırlattı.

Erkan Akçay, kendisinin de dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş, Mustafa Elitaş ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Meclis’in açılması konusunda telefon görüşmesi yürüttüğünü söyledi.

MECLİS’TEKİ DİRENİŞ VE MİLLETİN MÜCADELESİ

TBMM Genel Kurulunda o gün 106 milletvekilinin bulunduğunu, bunlardan 80’inin AK Parti, 10’unun MHP ve 16’sının CHP milletvekili olduğunu dile getiren Akçay, Genel Kurul’da, birleşim açıldığında konuşma yaptıklarını, dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşma yaptığı sırada Meclis’e bomba atıldığını kaydetti.

Milletin, darbeye karşı sokaklarda kahramanca bir direniş gösterdiğini vurgulayan Akçay, bunun neticesinde darbe girişiminin bastırıldığını anımsattı.

MHP’nin FETÖ’ye karşı verdiği mücadeleyi anlatan Akçay, FETÖ’nün TV ve gazetelerle MHP’yi iftiralara maruz bırakıp ele geçirme kumpasları kurduğunu dile getirdi.

FETÖ İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

ABD ve Avrupa’nın bazı ülkelerinin halen kaçak durumdaki FETÖ üyelerine “yardım ve yataklık” yaptığını ifade eden Akçay, pek çoğunun yurt dışı operasyonlarla veya diplomatik ilişkilerle Türkiye’ye getirildiğini ancak hala dünyada faal oldukları yerler bulunduğunu, sahte hesaplarla Türkiye’nin sosyal ve siyasi hayatına yön vermeye çalıştıklarını söyledi.

Akçay, “Bunları, kripto yapılar olarak ifade ediyoruz. Bunlar, halen faaliyetlerine devam ediyorlar. FETÖ ile mücadele henüz bitmiş değil. Bunların, kripto yapılanmalarının pek çok yerde, kurumda oldukları devletimiz tarafından biliniyor. Bugünlerde dahi hemen hemen her gün, her hafta bu terör örgütüne yönelik operasyonlar devam etmekte. Son FETÖ’cü yakalanana kadar bu mücadele devam edecek.” diye konuştu.

FETÖ ile mücadelenin en iyi şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Akçay, kripto yapıların da mutlaka bitirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

CHP’NİN 15 TEMMUZ TAVRINA ELEŞTİRİ

15 Temmuz gecesi TBMM’de yaşananlara ilişkin yapılan açıklamalara değinen Akçay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 15 Temmuz’a yönelik sözlerini eleştirdi.

Akçay, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sıklıkla 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yaptığı konuşmalarda ‘O gece Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı arayarak Meclis’i ben topladım’ gibi basit ve sığ bir rol çalma gayreti içerisinde olduğunu biliyoruz.” dedi.

Özel’in 15 Temmuz darbe gecesi Meclis’te bulunmasının bir anlamının olduğunu ama sonrasında CHP’nin OHAL sonrası tavrını değiştirdiğini dile getiren Akçay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“CHP’nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkışı 4 gün sürmüştür.

Ondan sonra o zamanın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve CHP’li yöneticiler, ‘Asıl darbe 20 Temmuz’da OHAL çıkmasıyla başladı, bu bir tiyatroydu, kurguydu’ şeklinde, FETÖ’nün darbe girişiminin millette uyandıracağı infiali yatıştırıcı, adeta FETÖ’yü aklayıcı bir tutum içerisinde olmuşlardır.

Halen bu tutumu da devam ettirmektedirler. 15 Temmuz gecesi, CHP cenahından, Meclis’in toplanması ve CHP’nin milletvekillerinin Meclis’e gelmesi konusunda asıl başat aktör o zamanki CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’tür.

Özgür Özel bu işin çalımını, rol kapmasını yapmıştır. Asıl rol, asıl etki ve faaliyet etkin şekilde sayın Levent Gök tarafından yürütülmüştür.

Onun dışındaki söylemlerin anlamı yoktur. 20 Temmuz’u baz almaktadırlar ve hala bu OHAL Kanunu ile ve KHK ile kamudan tasfiye edilen FETÖ’cülere af çıkartıp tekrar eski görevlerine döndürme sözü veren CHP’dir.”

YURT DIŞINDAKİ FETÖ ÜYELERİNE KARŞI DİPLOMATİK ÇABA

ABD ve Avrupa’da, özellikle Almanya, Fransa ve İngiltere’de korunup kollanan FETÖ üyelerinin olduğunu dile getiren Akçay, bunların Türk adaletinin karşısına çıkarılması için gerekli diplomatik çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Akçay, “Dünyanın her yerinde bu mücadele devam ediyor ama ağırlıklı olarak ABD ve Avrupa’da yuvalanmış durumdalar. Bunların, Türkiye’ye getirilip adalet önünde hesap vermelerinin sağlanması kesinlikle gerekli.” sözlerini sarf etti.

CHP’de İlçe Kongreleri Sürüyor… Ankara’da Durum Ne?
Hakan Fidan’dan Irak’ta PKK Terör Örgütü Mesajı!
AK Parti’den Yerel Seçimde İş Birliği Açıklaması!
HDP’den ‘İmamoğlu’ Yorumu: Bugünden İttifakları Tartışmak Yanlış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terör Açıklaması!
EtiketlerErkan AkçayFETÖFetullahçı Terör ÖrgütüKripto YapılarMHPUyarı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber İstanbul Toplu Taşıma 15 Temmuz Anısına: İstanbul’da Metro, Otobüs ve Tramvaylar Ücretsiz!
Sonraki Haber Recep Tayyip Erdoğan - Zayed Al Nahyan Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile Görüştü!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim