Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the change-wp-admin-login domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/siyasetalemi.com.tr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6260
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese Görevdeyken Evlendi: Tarihe Geçen Nikâh! - Siyaset Alemi

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese Görevdeyken Evlendi: Tarihe Geçen Nikâh!

“Avustralya Politik Tarihinde Bir İlk: Sade, Samimi ve Tarihi Bir Nikâh”

admin

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, partneri Jodie Haydon ile cumartesi günü Canberra’daki resmi konut The Lodge’da düzenlenen sade ve gizli bir törenle evlendi. Bu nikâh, ülkenin 124 yıllık federal hükümet tarihinde görevdeyken evlenen ilk başbakan olarak tarihe geçti.

Yaklaşık 60 davetlinin katıldığı tören, bazı kabine üyelerinin de yer aldığı küçük ve samimi bir ortamda gerçekleştirildi. Sivil bir nikâh memuru tarafından kıyılan nikâh, basına ancak tören tamamlandıktan sonra duyuruldu.

Çift, törenden sonra yaptıkları ortak açıklamada,
“Hayatlarımızı birlikte geçirme kararımızı ailemiz ve en yakın dostlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yüzükleri Köpekleri Toto Taşıdı

Duygusal anlara sahne olan törende, Albanese ve Haydon kendi yeminlerini kaleme aldı. Çiftin yüzüklerini ise köpekleri Toto taşıdı. Haydon’ın 5 yaşındaki yeğeni Ella, tören boyunca çiçek taşıyıcı olarak görev aldı.

Başbakanın İkinci Evliliği

62 yaşındaki Anthony Albanese, önceki evliliğinden yetişkin bir oğula sahip. 46 yaşındaki Jodie Haydon ile 2020’de Melbourne’de katıldıkları bir iş yemeğinde tanışmışlardı. Albanese, geçen yıl Sevgililer Günü’nde yine The Lodge’da Haydon’a evlenme teklif etmişti.

Başbakan, daha büyük çaplı bir düğün planladıklarını ancak hayat pahalılığı döneminde gösterişli bir törenin seçmenler arasında olumsuz algı yaratabileceğini düşündükleri için sade bir nikâh tercih ettiklerini dile getirmişti.

Tören Parlamento Kapanışından Sonra Yapıldı

Nikâh, parlamentonun yılın son oturumunu tamamlamasında iki gün sonra gerçekleşti. Finans sektöründe çalışan Haydon ve Albanese çifti, samimi törenleriyle Avustralya kamuoyunda da dikkat çekti.

Bu Haberi Paylaş