Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the change-wp-admin-login domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/siyasetalemi.com.tr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6260
S&P’den Türkiye Kararı: Kredi Notu BB-/B Olarak Teyit Edildi! - Siyaset Alemi

S&P’den Türkiye Kararı: Kredi Notu BB-/B Olarak Teyit Edildi!

S&P’den Türkiye ekonomisine temkinli değerlendirme.

admin

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, Türkiye’ye ilişkin son değerlendirmesini yayımladı. Kurum, Türkiye’nin yabancı para ve yerel para cinsinden uzun ve kısa vadeli kredi notlarını BB-/B seviyesinde teyit ederken, not görünümünü de “durağan” olarak korudu.

S&P’nin karar metninde, küresel ve bölgesel gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. Özellikle Ortadoğu’da yaşanan jeopolitik gerilimlerin enerji fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğu vurgulandı.

Bu durumun Türkiye açısından büyüme, enflasyon ve cari denge üzerinde risk oluşturabileceği belirtilirken, enerji maliyetlerindeki dalgalanmaların ekonomik dengeleri zorlayabileceği ifade edildi. Ancak kurum, bölgedeki gerilimin azalması ve enerji fiyatlarının gerilemesi halinde bu baskının sınırlı kalabileceğine işaret etti.

S&P ayrıca Türkiye’nin uyguladığı ekonomik politikaların önemine değinerek, özellikle Orta Vadeli Program çerçevesinde izlenen para ve maliye politikalarının kredi notunun korunmasında etkili olduğunu belirtti. Kurum, mevcut temkinli politika duruşunun ekonomik istikrar açısından belirleyici olduğunu vurguladı.

Bu Haberi Paylaş