MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu Dahil 7 Şüpheli Gözaltında!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu dahil 7 şüpheli gözaltına alındı.

admin

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, “mobbing” ve “resmi belgede sahtecilik” iddialarına ilişkin olduğu bildirildi.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu Gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Resmi Belgede Sahtecilik” soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Bir mağdurun ifadesi üzerine başlatıldığı belirtilen soruşturma kapsamında, bazı şüpheliler hakkında “mobbing” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yönünden inceleme yapıldığı aktarıldı.

Soruşturma kapsamında yapılan açık kaynak çalışmaları, MASAK ve HTS incelemeleri, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi tespitlerinin ardından 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenirken, aralarında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın Detayları

Savcılık soruşturması kapsamında elde edilen bilgi ve belgelerin yanı sıra müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi tespitlerinin değerlendirildiği belirtildi.

Soruşturmanın “mobbing” ve “resmi belgede sahtecilik” iddiaları kapsamında sürdüğü bildirildi.

Gözaltına alınan kişiler hakkındaki suçlamalar soruşturma aşamasında bulunurken, adli süreç kapsamında şüphelilerin ifadelerinin alınması bekleniyor.

İşte Gözaltına Alınan İsimler

Operasyon kapsamında gözaltına alındığı belirtilen isimler şöyle:

  • Ferhat Gündoğdu – MHK Başkanı
  • Ferdi Karadoruk – TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı
  • Ahmet Şahin – TFF Merkez Hakem Kurulu eski Başkan Vekili
  • Yunus Yıldırım – TFF Merkez Hakem Kurulu eski Üyesi
  • Sebahattin Şahin – MHK Üyesi, TFF Eğitim ve 4. Bölge Sorumlusu
  • Alican Sağlar – TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu
  • Emre Kosif – TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı

Soruşturma Sürüyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliyle ilgili adli sürecin devam ettiği belirtildi.

Soruşturmanın sonucunda şüpheliler hakkında hangi hukuki işlemlerin uygulanacağı, ifadelerin alınması ve savcılık değerlendirmesinin ardından netlik kazanacak.

Bu Haberi Paylaş