Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma Ege Bölgesinde Barajlar Alarm Veriyor! İzmir’in Ne Kadar Suyu Kaldı?
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Güncel Haberler > Ege Bölgesinde Barajlar Alarm Veriyor! İzmir’in Ne Kadar Suyu Kaldı?
Güncel Haberler

Ege Bölgesinde Barajlar Alarm Veriyor! İzmir’in Ne Kadar Suyu Kaldı?

İzmir, Aydın, Uşak ve Denizli'deki bazı barajlarda su seviyesi düştü. İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanı Hakan Alpsoykan, "Hiç yağmur yağmasa yaklaşık 300 gün yetecek suyumuz var" dedi.

Son Güncelleme 5 Mart 2023 13:19
2 yıl Önce
Paylaş
İzmir Baraj
Kuraklıkİzmir
Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Standart Yağış İndeksi’nde yer alan kuraklık haritası analizlerine göre 12 aylık veriler dikkate alındığında Ege Bölgesi’nde İzmir ve Aydın’ın önemli bölümü “orta kurak”, Denizli “normal” ve “hafif kurak”, Uşak’ın önemli bölümleri ise “çok şiddetli kurak” şeklinde tanımlandı.

Bölgenin 1 Ekim 2022-31 Ocak 2023 dönemi yağışları, uzun yıllar ortalamasına ve bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 31 azaldı.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) mart ayının ilk haftası verilerine göre de kentteki 5 barajın su seviyesi düştü.

Kentin en önemli su sağlayıcılarından Tahtalı Barajı’nda geçen yılın mart ayına göre doluluk yüzde 69’dan yüzde 40’a geriledi. Doluluk, Balçova’da yüzde 75’ten yüzde 39’a, Güzelhisar’da yüzde 81’den yüzde 64’e, Alaçatı Kutlu Aktaş’ta yüzde 89’dan yüzde 44’e, Ürkmez’de yüzde 91’den yüzde 44’e düştü.

Bu ayın ilk haftasında Aydın İkizdere Barajı’nda doluluk oranı yüzde 16, Denizli Akbaş Barajı’nda yüzde 32, Uşak’taki Küçükler Barajı’nda ise yüzde 5 olarak kaydedildi.

“HİÇ YAĞMUR YAĞMAZSA İZMİR’E 300 GÜN YETECEK SU VAR”

İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanı Hakan Alpsoykan, İzmir’e yer altı kaynakları ve barajlardan su verdiklerini belirterek, farklı iki kaynağa sahip olmalarının bu anlamda bir avantaj olduğunu söyledi.

Özellikle ocak ve şubatta iyi miktarda yağış alamadıkları için barajların su seviyesinde geçen seneye göre ciddi düşüş yaşandığını vurgulayan Alpsoykan, şunları kaydetti:
“Tahtalı Barajı’ndan bahsediyorum çünkü İzmir’in en önemli yüzeysel su kaynağı, su ihtiyacının yüzde 40-45’ini temin ediyoruz. Bir önceki seneye göre neredeyse yarıya yakın bir düşme var. Yağış miktarı çok az oldu. Bundan bir ay önce baz alacak olursak baraj dolulukları anlamında en kötü 8. senemizdi 23 senede ama bugün baktığımızda biz bundan kötü 4 sene yaşamışız. Bu durumda Tahtalı Barajı’nda yaklaşık yüzde 40’lık bir doluluk var. Hiç yağmur yağmasa yaklaşık 300 gün yetecek suyumuz var.”

SU TASARRUFU ÇAĞRISI

Kaynakları düzenli ve risklere karşı önlemleri alarak belirli bir planlama ölçüsünde kullandıklarını belirten Alpsoykan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızı susuz bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz ama bununla beraber elbette ki su tasarrufu gerçekten çok önemli. Kentimiz her ne kadar diğer kentlere göre biraz daha avantajlı durumda olsa bile mümkün olduğu kadar suyumuzu israf etmeden, sağlıklı bir şekilde kullanmamız gerekiyor. İnşallah hafta sonu yağışlar gelecek. Mart ve nisanda yağış olması durumunda tablomuz daha güzelleşecek.”

Askerlik İşlemleri e-Devlet’ten Yapılabilecek
İzmir’de Grev Sonrası Ulaşım Normale Döndü: İşçiler 22 İla 25 Bin Lira Arası Ücret Alacak!
Rıza Akpolat’ın İfadesi: Suçlamalara Ne Yanıt Verdi?
Muhammet Yakut Vefat Etti: Türkiye Gündemine Damga Vuran İsim Öldürüldü mü?
Kızılay Başkanlığı’na Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Getirildi!
EtiketlerBarajEge BölgesiHakan Alpsoykanİzmirİzmir Su ve Kanalizasyon İdaresiİZSUKuraklık
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Bora Akkaş - Oben Alkan Oyuncu Bora Akkaş Baba Oluyor!
Sonraki Haber İran İran’da Kız Yurdunda Yüzlerce Öğrenci Zehirlendi!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim