Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the change-wp-admin-login domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/siyasetalemi.com.tr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6260
CHP'de İki Belediye Başkanının İstifasını Kılıçdaroğlu Engelledi! - Siyaset Alemi
Kemal KılıçdaroğluCHP Genel Başkanı

CHP’de İki Belediye Başkanının İstifasını Kılıçdaroğlu Engelledi!

Türkiye'de 14 Mayıs seçim heyecanı devam ederken CHP'de adaylık için Candan Erçetin, Arzu Çerkezoğlu ve Türkan Elçi isimlerinin yanı sıra iki isim daha gündeme geldi. CHP'nin iki belediye başkanı, aday adaylığı için istifa kararı aldı fakat genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu istekleri reddetti.

admin

Türkiye, 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. Seçime 2 aydan az bir süre kala partilerde adaylık başvuruları devam ediyor. 14 Mayıs TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimleri için çalışmalarını sürdüren CHP, çok sayıda sürpriz isimle milletvekili adaylığı için görüşme gerçekleştiriyor. Adaylık başvurularında ilginç bir olayın yaşandığı belirtildi. CHP’li Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in milletvekili aday adayı olmak istediği ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan veto geldiği aktarıldı.

Habertürk Ankara Haber Müdürü Aykut Türel canlı yayında partilerdeki aday adaylık başvurularıyla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türel aktardığı bilgilerde şunları ifade etti:

HULUSİ AKAR’IN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

“Bazı bakanların deprem bölgesinden aday gösterilmesi kuvvetli bir ihtimal. CHP’den Candan Erçetin ve Türkan Elçi sürprizi geldi. Hulusi Akar’ın özel kalem müdürü Remzi Albasan, AK Parti’den aday adayı olmak için istifa etti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İKİ İSME VETO!

CHP’de aday adaylığı başvuruları 20 Mart’ta sona erecek. Belediye başkanlarının milletvekili adaylığıyla ilgili de ilginç bir durum yaşandı. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, aday adayı olmak istedi fakat CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan veto geldi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ, BAŞVURUSUNU YAPTI

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında zimmetine para geçirme soruşturması yürütülen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çarşamba günü Kılıçdaroğlu ile görüştü. Salman, aday adaylığı başvurusunda bulundu.”

Bu Haberi Paylaş