Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International’a Konuştu!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International’a Konuştu!
Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International’a Konuştu!

CNN International'a açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye seçimlerinin ikinci turu ile ilgili kendinden emin olduğunu söyledi. Sinan Oğan'ın ikinci turda belirleyici olacağı yönündeki tezlerin sorulması üzerine Erdoğan 'Ben bu şekilde müzakere etmeyi seven biri değilim' dedi.

Son Güncelleme 20 Mayıs 2023 14:30
2 yıl Önce
Paylaş
Recep Tayyip Erdoğan
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International’a verdiği mülakatta 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turuna ilişkin, “Önümüzdeki pazar yapılacak seçimlerde de ben inanıyorum ki halkım güçlü Türk demokrasisini gösterecek ki yüzde 90’a varan güçlü seçmen katılımı oldu. Bu çok önemli bir katılım. Dünyada pek benzeri yok. Bu seçimlerden de temennim odur ki inşallah milletim bizi yanıltmayacak.” dedi.

CNN International’da Becky Anderson’ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinden dış politikaya birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, “Geçen 20 yılda girdiğiniz her seçimi rahatlıkla kazandınız, seçimlerde rekorlar kırdınız. Türkiye’nin tarihinde ilk kez bir seçim ikinci tura kaldı. Şu an kendinizi ne kadar rahat hissediyorsunuz?” sorusu üzerine, “Önümüzdeki pazar yapılacak seçimlerde de ben inanıyorum ki halkım güçlü Türk demokrasisini gösterecek ki yüzde 90’a varan güçlü seçmen katılımı oldu. Bu çok önemli bir katılım. Dünyada pek benzeri yok. Bu seçimlerden de temennim odur ki inşallah milletim bizi yanıltmayacak.” ifadelerini kullandı.

“İKİNCİ TURA ÇIKAN BİR İNSANDAN DİKATATÖR OLUR MU?”

“ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim kampanyasında kendisine otokrat dediği için onu kınadığının” hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birinci tur değil, ikinci tura çıkan bir insandan diktatör olur mu? Şimdi gerçek de bu. Cumhur İttifakı 322 milletvekiliyle parlamentoya girecek ve bunun başındaki insan da ikinci tura birinci olarak çıkacak. Bu nasıl bir diktatörlük?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeniden seçilirseniz Biden yönetimiyle çalışır mısınız?” sorusuna ise “Onda hiç şüphe yok. Sayın Biden’la da çalışırım. Eğer Biden değişirse onun yerine gelecek olan kim olursa olsun onunla da çalışırım.” yorumunu yaptı.

“BATI, UKRAYNA KONUSUNDA DENGELİ BİR YAKLAŞIM SERGİLEMEDİ”

Batı’nın Ukrayna ihtilafı konusunda Rusya’ya karşı tavrına katılmadığı ve bu konuda “Batı’nın daha çok provokasyona dayalı bir politika izlediği” yönündeki sözleri hatırlatılarak, “Ukrayna’ya büyük kapsamlı askeri ve finansal yardımın gönderilmesi bir provokasyon anlamına mı gelir? Batı burada yanlış mı yapıyor?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şu anda Batı bu noktada dengeli bir yaklaşım sergilememiştir. Yani Rusya gibi bir ülkeye dengeli bir yaklaşım çok daha isabetli olabilirdi. Yani ben Sayın Putin’le bu münasebetlerimi nasıl geliştiriyorsam veya yapıyorsam aynı durumu Batı da yapmalıydı. Çünkü dünyada birbirimize ihtiyacımız var. Yani ben Batı’nın her ülkesiyle nasıl görüşüyorsam, bu noktada Sayın Putin’le de o şekilde görüşüyorum. Aynı şekilde mesela şu Karadeniz Tahıl Koridoru’nda biz sadece Batı’nın değil Afrika ülkelerinin de ihtiyacını karşılar duruma geldik. Bakın şu anda tahıl sürecini 18 Mayıs’tan itibaren iki ay daha uzattık. Nasıl oldu bu iş? Sayın Putin’le olan bu özel münasebetlerimiz sayesinde oldu.”

SİNAN OĞAN DEĞERLENDİRMESİ

Sinan Oğan’ın ikinci turda belirleyici olacağı yönündeki tezlerin sorulması üzerine Erdoğan ‘Ben bu şekilde müzakere etmeyi seven biri değilim’ dedi.

İSVEÇ’İN NATO’YA ÜYELİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO’ya katılımı konusunda şu ifadeleri kullandı: “İsveç, Türkiye’deki terör gruplarının uzantılarının İsveç’te, Stockholm sokaklarında serbestçe dolaşmasına izin vermeye devam ettiği sürece, İsveç’in NATO üyeliğine olumlu bakamayız. Şu anda İsveç için hazır değiliz. Çünkü bir NATO ülkesi terörle mücadele konusunda güçlü bir duruş sergilemelidir.” dedi.

Altılı Masa, Akşener’in Ev Sahipliğinde Toplanıyor!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan İsveç’e Terör Tepkisi!
Büyükerşen’den CHP’ye Sert Eleştiri: Bu parti Nasıl Adam Olacak?
Binali Yıldırım’dan Sinan Oğan’ın Destek Kararına İlk Yorum!
Ahmet Davutoğlu’ndan Teğmenlere Cezaya Destek!
EtiketlerBatıCNN InternationalİsveçNATOSeçimSinan Oğan
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’a Güçlü Bir Kültür-Sanat Altyapısı Kazandırdık
Sonraki Haber HÜDA PAR’dan CHPli Özgür Özel’e Yalanlama!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim