Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the change-wp-admin-login domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/siyasetalemi.com.tr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6260
Bakan Tunç'tan 'Arka Sokaklar'a Tepki: Kabul Edilemez! - Siyaset Alemi

Bakan Tunç’tan ‘Arka Sokaklar’a Tepki: Kabul Edilemez!

‘Arka Sokaklar’ dizisinin gardiyanlarla ilgili sahneleri eleştiri oklarının hedefi oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, söz konusu durum hakkında “Rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

admin

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Tunç şu ifadeleri kullandı:

Bir televizyon dizisinde ceza infaz kurumlarımızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez. Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde fedakarca çalışarak yerine getiren ceza infaz koruma personelimize yönelik gerçekleştirilen bu tür yayınlarla ilgili olarak gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

“PERSONELİMİZİ KARALAYAN…”

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada da ceza infaz kurumlarında görev yapan personelin, temel insan hakları, uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuata tam riayetle görevlerini ifa ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Buna karşın, bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ adlı dizide, kurgunun da ötesine geçen, infaz ve koruma memurlarımızı töhmet altında bırakacak, görev sorumlulukları ile bağdaşmayan sahneleri kabul etmemiz mümkün değildir. Kurumlarımızı ve gece gündüz fedakarca çalışan personelimizi karalayan, eleştiri sınırlarının çok ötesinde hedef haline getiren söz konusu yayınları kınıyoruz.”

Bu Haberi Paylaş