45. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın ihtiyati tedbir kararına yaptığı itirazı reddetti.CHP İstanbul İl Yönetimi geçici olarak görevden uzaklaştırılmış ve çağrı heyeti görevlendirilmişti. Gürsel Tekin’in de yer aldığı çağrı heyetı görevine devam edecek.
OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİLDİ
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Özgür Çelik ve Yönetim Kurulunun görevden uzaklaştırılmasının ardından çağrı heyeti görevlendirilmişti. Mahkemenin kararının ardıdan İstanbul İl Başkanlığı geçtiğimiz çarşamba günü olağanüstü kongreye gitti. Kongrede mahkemenin görevden uzaklaştırdığı Özgür Çelik yeniden İl Başkanı seçildi.
CHP İTİRAZ ETTİ
Mahkemenin durdurulmasını talep ettiği kongre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla tamamlandı. Kongrenin sona ermesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından mahkemenin aldığı tedir kararının kaldırılmasının reddetilmesi için itiraz başvurusu yapıldı.
GÜRSEL TEKİN GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK
45. Asliye Ceza Mahkemesi ise CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın itirazını reddetti. Bu kararla çağrı heyetinde yer alan ve vekaleten İl Başkanı görevinde bulunan Gürsel Tekin görevini sürdürecek.