Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam Haberleri
Okuma Covid-19 Bu Sene Farklı Belirtiler Gösteriyor: Uzmanlardan Yeni Uyarı!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Güncel > Covid-19 Bu Sene Farklı Belirtiler Gösteriyor: Uzmanlardan Yeni Uyarı!
Güncel

Covid-19 Bu Sene Farklı Belirtiler Gösteriyor: Uzmanlardan Yeni Uyarı!

“Covid-19 Bu Sene Daha Farklı ve Daha Yaygın”

Son Güncelleme 26 Eylül 2025 14:15
1 hafta Önce
Paylaş
Grip
Paylaş

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu (TTB-AHEK) Yönetim Kurulu üyesi Emrah Kırımlı, ağustos ayının sonunda yeniden başlayan Covid-19 salgınının yoğunluğunun okulların açılmasıyla arttığını belirtti. Kırımlı, “Covid-19 toplumda yaygın olarak var. Genellikle test yapılmıyor ama test yapılanlarla diğer test yapılmayan hastalar aynı belirtileri gösteriyor. Bu sene önceki seneye göre daha çok vaka var” dedi. Covid-19’un okullardan evlere yayıldığına dikkat çeken Kırımlı, “Gördüğümüz kadarıyla toplumun çoğu kalabalık okullarda ve evlerde, maalesef bu durum hastalığın yayılmasını kolaylaştırıyor” ifadelerini kullandı.

‘HASTALIK BU SENE FARKLI BELİRTİLER GÖSTERİYOR’

Kırımlı, hastalığın bu yıl daha farklı belirtiler gösterdiğini söyleyerek, “Covid-19 geçen seneden farklı olarak öksürük ile hafif ateş gibi belirtilerle başlıyor, mide-bağırsak rahatsızlıkları, eklemlerde ağrı ve halsizlikle devam ediyor. Bir haftaya yakın bu şikayetler yaşanıyor. Bu belirtileri gösterenler muhtemelen Covid-19” dedi.

‘HASTA ÖĞRENCİNİN OKULA GİTMEMESİ İLK ÖNLEM’

Okullar başta olmak üzere toplu alanlarda doğru havalandırmanın ve hasta öğrencinin okula gitmemesinin hastalıkla mücadelede ilk önlem olduğunu belirten Kırımlı, “Virüs solunum yoluyla ve yakın temasla bulaşıyor. Okullar ve sağlık kurumları bu yüzden yüksek riskli alanlar” diye konuştu. Kırımlı, sağlık kurumlarında, bekleme alanlarında, toplu taşıma araçlarında ve okullarda hastalığın belirtilerini gösterenlerin maske takması gerektiğininin altını çizdi.

‘YAKLAŞAN YENİ SALGININ ÖNLEMİNE SAHİBİZ’

Riski gruplar olan kronik hastalar ve yaşlıların maske takmasını tavsiye eden Kırımlı şu uyarıda bulundu: “Önümüzdeki aylarda Covid-19’a göre daha ağır geçen grip salgını olacak. Bunun önlemine sahibiz, yurttaşlara grip aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum.”

Kıyı Erozyonu ve İklim Krizi: Marmara Denizi’nde Risk Her Geçen Gün Artıyor!
İzmir’de Grev Sonrası Ulaşım Normale Döndü: İşçiler 22 İla 25 Bin Lira Arası Ücret Alacak!
Organize Suç Örgütü İnegöl Terkinler Çetesi Çökertildi!
İPA: İstanbul’da Yoksulluk Sınırı 64 Bin TL’yi Geçti!
Covid-19 Frankenstein Varyantı Avrupa ve ABD’de Yayılmaya Başladı!
EtiketlerCovid-19 ÖnlemleriCovid-19 UyarısıCovid-19 VakalarıCovid-19 Yeni Belirtiler
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Emmanuel Macron Macron BM Genel Kurulu’nda Duyurdu: Fransa Resmen Filistin Devleti’ni Tanıdı!
Sonraki Haber Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Konser Soruşturması: 13 Kişi Gözaltında!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim