Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, Türkmenbeyi Caddesi’ndeki konutunda ziyaret etti. Görüşme öncesi konutunun önünde bir süre kurmaylarıyla sohbet eden Bahçeli, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşıladı.
Erdoğan ve Bahçeli, tokalaşıp basın mensuplarına poz verdikten sonra konuta geçti.
GÖRÜŞME TAMAMLANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli arasındaki görüşme, saat 17.10’da başladı. Yaklaşık 50 dakika süren görüşme saat 18:00’de sona erdi. Devlet Bahçeli, görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı konutun kapısından uğurladı.
NELER KONUŞULDU?
Erdoğan ve Bahçeli’nin gündeminde, Terörsüz Türkiye süreci ve bu kapsamda Meclis’te kurulan komisyonun çalışmaları vardı. Süreçte gelinen son durum ele alındı.
Suriye’deki gelişmeler de gündemdeydi. SDG’nin Suriye hükümetine entegrasyon sürecinde taahütleri yerine getirmemesine, Ankara uzun süredir tepkili.
Bahçeli salı günü yaptığı açıklamada, İmralı’dan gelen silah bırakma çağrısının, terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PKK’yı da kapsadığını söylemişti.
PKK’nın 11 Temmuz’da silah bırakmaya başladığını hatırlatmış, ancak o tarihten sonra, silah bırakma sürecinde zamana oynandığı uyarısında bulunmuştu.