Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Annesine Küfür Eden Provokatörlere Yerlikaya’dan Sert Tepki!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Annesine Küfür Eden Provokatörlere Yerlikaya’dan Sert Tepki!
Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Annesine Küfür Eden Provokatörlere Yerlikaya’dan Sert Tepki!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün Saraçhane’de gerçekleşen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhum annesi ve ailesine hakaret eden provokatörlere sert tepki göstererek, "Bu yapılanlar milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen, aşağılık bir saldırıdır. Bu tür seviyesizliklere asla müsamaha gösterilmeyecektir" dedi. Yerlikaya, 43 provokatörün yakalanıp gözaltına alındığını duyurdu.

Son Güncelleme 26 Mart 2025 17:13
6 ay Önce
Paylaş
CHP Saraçhane
Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün Saraçhane’de gerçekleşen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merhum annesi ve ailesine hakaret eden provokatörlere sert tepki gösterdi.

“ALÇAKÇA HAKARETLERİ LANETLİYORUM”

Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Saraçhane’de bu akşam gerçekleşen gösteri sonrası Sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yapılan alçakça hakaretleri lanetliyorum.

“BU TÜR SEVİYESİZLİKLERE ASLA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR”

Bu yapılanlar milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen, aşağılık bir saldırıdır. Bu tür seviyesizliklere asla müsamaha gösterilmeyecektir. Güvenlik güçlerimiz gerekli işlemleri derhal başlatmıştır” ifadelerine yer verdi.

43 PROVOKATÖR GÖZALTINA ALINDI

Yerlikaya, 43 provokatörün yakalanıp gözaltına alındığını duyurarak, “Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN’DAN TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul’daki protesto gösterilerinde bir kısım kendini bilmez ahlaksızın Sayın Cumhurbaşkanımıza, ahirete irtihal etmiş rahmetli annesine ve ailesine yönelik sarf ettiği hakaretleri şiddetle kınıyorum. Hiçbir izahati olmayan bu aşağılık hakaretlerin hesabı mutlaka sorulacaktır” dedi.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Söz konusu hakaretleri şiddetle kınayan Bakan Tunç, şunları kaydetti: ” İstanbul Saraçhane’de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve merhum annesine yönelik ağza alınmayacak hakaretlerde bulunulmasını, alçakça sözler sarf edilmesini lanetliyorum.

Milletimizin tahammül sınırlarını aşan bu vandallık, asla kabul edilemez. Ortak değerlerimizi hedef alan çirkin saldırılar hukuk önünde karşılığını mutlaka bulacaktır. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı temel bir haktır. Ancak devam eden adli soruşturmaları hedef alarak sokakları terörize etmek, kamu düzenini bozmaya dönük şiddet eylemlerinde bulunmak suçtur.

Ana muhalefet partisinin genel başkanı günlerdir yalan ve iftiralar üretmekte, devam eden soruşturmalar üzerinden bağımsız ve tarafsız Türk yargısına hayasızca saldırmakta, kamu düzenini bozma pahasına güvenlik güçlerimizi, polisimizi kalabalık gruplara hedef göstererek çok tehlikeli bir provokasyona girişmektedir.

İbadet yerleri başta olmak üzere ortak milli ve manevi değerlerimize yönelik çirkin eylemlerin sorumlusu da bu saldırgan ve provokatif dildir. Ana muhalefet partisi genel başkanı, kullandığı bu zehirli dilden bir an önce vazgeçmelidir.

Hukuk Devletinde, suç işlendiğine dair bir iddia varsa, savunmanın yapılacağı yer sokaklar değil yargı makamlarıdır. Suç işlendiğine dair bir delil varsa, bununla ilgili gerekli soruşturma yetkili yargı makamlarınca yapılır.

Millet adına yargı görevini yapan hakimler ve savcıları hiç kimse baskı ve tehditle korkutamaz, sindiremez. Yargı mensuplarımız sokak çağrılarından, yalan ve çarpıtmalardan etkilenmez, kararını dosyaya bakarak verir.

Devam eden soruşturmalar üzerinden dezenformasyon yapmaktan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik söylemlerde bulunmaktan herkes uzak durmalıdır. Suç teşkil eden eylemlerin hesabının millet adına karar veren tarafsız ve bağımsız yargı tarafından sorulacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ’DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik hakaretlere tepki göstererek, “Sokaklarda Sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yönelik zehirli dil kullananları lanetliyorum.

Bu hadsiz ve edepsiz dil; milletimizin ortak değerlerine, demokrasiye ve hukuk devletine zerre kadar inanmayanlara yakışır. Bu aşağılık dile zemin hazırlayanlar toplumsal gerilim oluşturmayı hedefleyenler, utanç verici suçlarını gizleme çabası içinde olanlardır” dedi.

Maliye Bakanlığı Duyurdu: Faiz İndirimi Söylentileri Yalanlandı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan Oldu!
İçişleri Bakanlığı’ndan Flaş Karar: Muhittin Böcek Görevden Uzaklaştırıldı!
Memleket Partisi ‘Kapanma’ Gündemiyle Toplandı!
Ömer Çelik Duyurdu: AK Partili Betül Önderoğlu Hayatını Kaybetti!
EtiketlerAli YerlikayaGösteriGözaltıKüfürProvokasyonRecep Tayyip ErdoğanSaraçhane
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Saraçhane protestoları Bakan Yerlikaya’dan Flaş Açıklama: 123 Polis Yaralı, 1.133 Gözaltı!
Sonraki Haber Mehmet Şimşek Bakan Şimşek Yabancı Yatırımcılarla Görüşecek!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim