Eski AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, bir süredir yoğun bakımda devam eden tedavisinin ardından 67 yaşında hayatını kaybetti. Ölümü, siyaset camiasında büyük üzüntüyle karşılandı.
Vefat haberi, AKP İzmir Milletvekili Eyüp Kadri İnan tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. İnan paylaşımında, “26. ve 27. Dönem Milletvekilimiz Cemal Öztürk abimizin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Partimize ve milletimize yaptığı değerli hizmetler daima hayırla yâd edilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm camiamıza sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.
Cemal Öztürk Kimdir?
1958 yılında Giresun’un Görele ilçesinde doğan Cemal Öztürk, ilköğretimini Çanakçı Akköy’de, ortaokulu Giresun’da, liseyi Trabzon’da, üniversite eğitimini ise Ankara’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde işletme alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.
Öztürk; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda uzmanlık, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevliliği, Çaykur’da genel müdür yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu. Fiskobirlik Genel Müdürlüğü, Başak Sigorta ile Groupama International şirketlerinde yönetim kurulu ve genel müdürlük görevlerini üstlendi. Ayrıca BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de genel koordinatör olarak görev yaptı.
Sivil toplum alanında ise Müsiad İzmir Şube Başkanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği ve AK Parti İzmir İl Başkan Vekilliği gibi önemli görevlerde yer aldı.
Cemal Öztürk, 26. ve 27. Dönem AKP Giresun Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmıştı.
