İsrail’den Yemen’e Hava Saldırısı: Husilerin Savunma Bakanlığı Hedef Alındı!

“İsrail’den Yemen’e Hava Saldırısı: Savunma Bakanlığı ve Kamplar Vuruldu”

admin

Yemen basını, İsrail’in Yemen’in başkenti Sana’ya düzenlediği saldırıda Husiler’in Savunma Bakanlığı’nı hedef aldığını bildirdi. İsrail, dün Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Hamas müzakere heyetine yönelik saldırı gerçekleştirmişti.

HUSİLERİN SAVUNMA BAKANLIĞI HEDEF ALINDI

Bölge kaynakları İsrail savaş uçaklarının, Husilerin savunma bakanlığını hedef aldığını aktardı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Sana ve Cevf bölgelerinde Husilere ait hedeflere saldırı düzenlendiği, hedefler arasında askeri kamplar, Askeri Halkla İlişkiler Merkezi ve bir yakıt deposunun bulunduğu iddia edildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Husi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırıları sonucu Yemen’de 9 kişi öldü, 118 kişi de yaralandığı duyuruldu.

PATLAMALAR DUYULDU

Saldırının ardından bir binada patlamalar duyuldu. Yoğun duman metrelerce yükseldi. Bölge kaynakları İsrail savaş uçaklarının, Husilerin savunma bakanlığını hedef aldığını aktardı.

İsrail basınından Kanal 12 Televizyonu ise saldırıda Husi kamplarının, bir yakıt depolama tesisinin ve yine Husilere bağlı medya kuruluşu binasının hedef alındığını yazdı.

Husi askeri sözcüsünün kaldığı karargahın da vurulan hedefler arasında olduğu iddia ediliyor.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

İsrail Savunma Bakanı Katz, “Yeni saldırılar düzenleyeceğimize söz vermiştik. Bugün Yemen’deki Husilere ağır bir darbe indirdik” dedi.

Bu Haberi Paylaş