Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma İYİ Parti’de Muhalefet Toplanıyor!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > İYİ Parti’de Muhalefet Toplanıyor!
Siyaset Haberleri

İYİ Parti’de Muhalefet Toplanıyor!

Seçimlerin ardından İYİ Parti’de de “iç hesaplaşma” başladı. İYİ Parti cephesinde, partinin milletvekili seçimlerinde aldığı oy “yeterli” bulunmuyor.

Son Güncelleme 30 Mayıs 2023 15:46
2 yıl Önce
Paylaş
Meral Akşener
Paylaş

İYİ Parti Genel Merkezi’nde, “oyların koruması da bir başarı” değerlendirilmesine parti içinde tepki gösteriliyor. Genel başkan Meral Akşener’in, 6’lı masadan önce sert açıklama ile kalkması, sonrasında ise “tüm bu sözlerini unutarak, yeniden dönmesinin partiye oy kaybı olarak yansıdığını” belirten bazı İYİ Partili kurmaylar, bu durumun “en büyük strateji hatası olduğuna” işaret ediyor. Akşener’in masaya dönmek yerine “kendisinin bizzat cumhurbaşkanı adayı olarak seçmenin karşısına çıkmış olması halinde, Türk siyasetinde bugün bambaşka durumların konuşulabileceği, İYİ Parti’nin, içine AKP seçmenini de alacak merkez sağ seçmeninin adresi olacağı” yorumları yapılırken Kılıçdaroğlu’nun adaylığının “yanlış olduğu” da ileri sürülüyor.

Parti içinde Kılıçdaroğlu yerine Ekrem İmamoğlu’nun, “cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini” dile getiren İYİ Partili kurmaylar, Akşener’in de bildiği anketlerde de İmamoğlu’nun daha fazla oy aldığının altı çiziliyor. Bazı kurmaylar ayrıca partinin “kurumsallaşamadığını ve Türk milliyetçilerini de kucaklayamadığını” ifade ediyor. Kurmaylar, seçimin sonucunun “muhalefetin Anadolu halkını tanıyamadığını” da gösterdiğini işaret ediyor.

Bu arada disiplin kurulu üyesi Ethem Baykal, Akşener’e istifa çağrısı yaparken Akşener’e muhalif ekip bugün İstanbul’da, bir toplantı yapacak. 24-25 Haziran’daki kurultayda da Akşener’in karşısına bir adayın çıkabileceği konuşuluyor.

İmralı’nın Çağrısı Ardından Erdoğan’dan Kritik Açıklamalar!
Temel Karamollaoğlu: “Millet İttifakı’nın Sürekli Olması Gibi Bir Konu Olmaz”
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na Neden Katılmadı?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: İçişleri Bakanı’nı Tebrik Ettim!
Fahrettin Koca’dan Refah Saldırısına Sert Tepki!
Etiketlerİyi PartiKurultayMeral AkşenerParti
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber MYK Üyeleri Kılıçdaroğlu’na İstifalarını Verdi!
Sonraki Haber TBMM Yeni Kabinede Kimler Olacak? Gözler Mecliste…
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim