Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the change-wp-admin-login domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/siyasetalemi.com.tr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6260
Macron’dan İsrail’e Sert Tepki: “Gazeteciler ve Siviller Korunmalıdır” - Siyaset Alemi

Macron’dan İsrail’e Sert Tepki: “Gazeteciler ve Siviller Korunmalıdır”

Gazeteciler hedef alındı, dünya İsrail saldırısına tepki gösteriyor.

admin

Soykırımcı İsrail ordusu, bir kez daha gazetecileri hedef aldı. 

Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi’ne İsrail ordusu tarafından saldırı düzenlenirken saldırıda 5’i gazeteci, 4’ü sağlık çalışanı olmak üzere toplam  20 kişi hayatını kaybetti. 

Saldırıya dünya kamuoyundan birçok tepki geldi. 

Dehşet veren olayla ilgili açıklama yapan isimlerden biri de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron oldu. 

“DURDURULMASI GEREKEN BİR SUÇ”

Macron sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştüklerini ve Gazze’deki durumu ele aldıklarını duyurdu.

“Bir nüfusu açlığa mahkum etmek derhal durdurulması gereken bir suçtur.” ifadesini kullanan Macron, gazetecilerin ve sivillerin öldürüldüğü İsrail saldırılarına da tepki gösterdi.

“GAZETECİLER HER KOŞULDA KORUNMALIDIR”

Macron, “Bu sabah, İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye düzenlediği yeni saldırılar çok sayıda sivilin ve gazetecinin ölümüne neden oldu. Bu kabul edilemez, siviller ve gazeteciler her koşulda korunmalıdır.

Medya, çatışmanın gerçekliğini yansıtmak için görevlerini özgürce ve bağımsız bir şekilde yerine getirebilmelidir. İnsani yardımlar (Gazze’ye) girebilmelidir. İsrail’i uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

244 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıyı üstlenen İsrail ordusu, Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana 244 gazeteciyi öldürmesine rağmen, yaptığı yazılı açıklamada “gazetecileri doğrudan hedef almadıklarını” savunarak olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Bu Haberi Paylaş