Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma Meclis Bayram Tatilinin Ardından Yoğun Bir Mesaiye Başladı!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > Meclis Bayram Tatilinin Ardından Yoğun Bir Mesaiye Başladı!
Siyaset Haberleri

Meclis Bayram Tatilinin Ardından Yoğun Bir Mesaiye Başladı!

TBMM Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimleri dolayısıyla verdiği aranın ardından 16 Nisan Salı günü çalışmalarına yeniden başlayacak.

Son Güncelleme 15 Nisan 2024 21:02
1 yıl Önce
Paylaş
TBMM
Paylaş

TBMM Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 2 Nisan’da toplanmak üzere çalışmalarına bir ay ara vermişti. TBMM Genel Kurulu, 2-3 ve 4 Nisan’da ise seçim sonuçlarına yönelik itirazların yoğunluğu nedeniyle Ankara’ya dönemediği için TBMM Başkanlık Divanı oluşturulmayarak açılmamış, araya Ramazan Bayramı tatilinin girmesiyle de seçim için verilen ara 16 Nisan’a kadar uzamıştı.

Genel Kurul, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından 16 Nisan Salı günü çalışmalarına yeniden başlayacak.

TBMM Genel Kurulu’nda enerji ile ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifinin ele alınması bekleniyor. Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne göre yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek.

Enerji verimliliğinin artırılması için hazırlanan projeler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 15 milyon lirayı geçmemek kaydıyla bedellerinin en fazla yüzde 30’u oranında desteklenecek.

İçme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar ve sulak alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamında kalan kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göllerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen alanlarında imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

OHAL kararı alınan veya afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz karşılanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi talepleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde karşılanacak.

TBMM’nin açılmasıyla grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak.

Saadet ve Gelecek Partisi, Gazze’ye Gitmek İçin Dışişleri Bakanlığı’na Başvurdu!
Akşener, Gelecek Hafta Belediye Başkan Adaylarını Açıklayacak!
Erdoğan: YPG Terörüne Karşı Kökten Çözüm İçin Kararlıyız!
Ömer Çelik: Bölgesel Savaş Çıksın İstiyorlar!
CHP’den Bakan Yusuf Tekin’e ‘Kız Okulları’ Tepkisi!
EtiketlerMeclis GündemiTBMMTBMM Genel Kurulu
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber İzmir Halk Ekmek Başkan Cemil Tugay Sözünü Tuttu Ekmek 5 TL’ye Düştü!
Sonraki Haber Cumhurbaşkanlığı Kabinesi-Beştepe Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim