Numan Kurtulmuş: TBMM’de “Terörsüz Türkiye” İçin Kararlılık Mesajı!

“Terörsüz Türkiye İçin Kararlıyız – Filistin Halkının Yanındayız”

admin

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye” hedefi kapsamında oluşturulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun 13. toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. TBMM Tören Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Kurtulmuş, 28. Dönem 4. Yasama Yılının hayırlı olmasını diledi ve milletin yararına önemli çalışmalar yapılması temennisinde bulundu.

Komisyonun Demokratik Çalışmalarına Övgü

Komisyonun bugüne kadar demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla hareket ettiğini belirten Kurtulmuş, farklı görüşlerin hoşgörüyle dinlenmesinin TBMM’nin çalışmalarına örnek olması gerektiğini ifade etti. Sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve uzmanların katkı sunduğu toplantıda, kısa sürede kapsamlı bir rapor hazırlanarak Genel Kurul’a sunulması planlanıyor.

Numan Kurtulmuş’tan İsrail’in Sumud Filosu Saldırısına Tepki

Kurtulmuş, konuşmasında İsrail’in uluslararası sularda Küresel Sumud Filosuna düzenlediği saldırıya da değindi. Hukuka aykırı bu müdahaleyi kınadıklarını vurgulayan Kurtulmuş, filonun barışçıl bir sivil girişim olduğunu, İsrail’in ise dünya kamuoyunda yalnızlaştığını söyledi.

Sumud Filosu’na destek veren tüm halklara teşekkür eden Kurtulmuş, “Gemilerin Gazze kıyılarına ulaşması insanlık cephesi için önemli bir başarıdır” dedi.

Filistin Halkına Destek Mesajı

Kurtulmuş, yaşanan olayların Filistin halkı lehine sonuçlanacağını belirterek, aktivistlerin ülkelerine kahraman olarak döneceklerini ifade etti. Gazze’de yaşanan insani krizin son bulması için uluslararası baskının artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantının devamında, hukuk alanında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenlerin görüşleri komisyon üyeleriyle paylaşıldı.

Bu Haberi Paylaş