Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma Özgür Özel’den Rıza Akpolat Açıklaması: Yapılan Düşman Hukukudur!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > Özgür Özel’den Rıza Akpolat Açıklaması: Yapılan Düşman Hukukudur!
Siyaset Haberleri

Özgür Özel’den Rıza Akpolat Açıklaması: Yapılan Düşman Hukukudur!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın tutuklamasına ilişkin olayı "düşman hukuku" olarak değerlendirdi.

Son Güncelleme 15 Ocak 2025 20:26
7 ay Önce
Paylaş
Özgür Özel
Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Özel’in öne çıkan başlıkları şu şekilde:

Biz Beşiktaş operasyonuyla bu zamların bu sürecin üstünü örtebilir miyiz? CHP’yi meşgul edip vatandaşa ettiğimiz eziyetin az konuşulmasını sağlar mıyız? diye düşünenlere inat elbette yargıyı, Beşiktaş’ı, yargının siyasallaşmasını konuşacağız.

Susmayacağız, konuşacağız.

SİYASETTE ÇARŞI-PAZAR POLEMİĞİ

Asgari ücretle geçen sene 5 çeyrek altın alınıyordu, bu sene 4.5 çeyrek altın alınıyor. 17 bin lira asgari ücret 57 kilo dana kıyma alıyordu, bu sene 37 kilo dana kıyma alıyor. 20 kilosunu çaldılar asgari ücretlinin.

2002’de 8 çeyrek altın alan emekli maaşı bu seneki yapılmayan, aslında üzerine vazife olmayan, yetkisi olmayan Bakan’ın 14 bin 400 küsur lira yapıyoruz dediği en düşük emekli maaşı bu hafta Meclis’te görüşülecek. Dedikleri olduğunda 3 çeyrek altın alınıyor.

Rakam böyleyken hala bana diyor ki, bırak kasap kasap gezip hesap yapmayı şuna cevap ver. Tayyip bey önce sen şuna cevap ver. Sen salon adamı oldun, sıcak seviyorsun, biz -17’de miting yapıyoruz mitinglerde. Pazara gidebiliyor musun? Yok. Sokakta var mısın? Yok. Tayyip bey pazara gidebilir mi?Tayyip Bey 21 yıl önce pazara çıkmış. O gün 29 lira 90 kuruş ödemiş. Bugün aynı file aynı pazara gittik, hesapladık. 1044 lira. 21 yıl önce kendi başbakanlığının başında 29.90 liraya dolan file 21 yılda 40 kat zamlanmış.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Bu hafta Meclis’te en düşük emekli maaşı görüşülecek. Türkiye’de bütün televizyonlar bakanın açıklamasını, bu iş onun işi değil ki demek yerine, en düşük emekli maaşı 14 bin 400 küsur lira oldu diye altyazı geçtiler. Oysa bunun için kanuni düzenleme gerek. Kanun yapma yetkisi sadece milletvekillerinde olduğu halde kağıdın altını imzalıyorlar. Bu Meclis’i bir kişinin atadığı bir atanmışa çiğnetmek üzere hazırlık yapıyorlar.

Bu sefalet maaşına karşı çıkacağız. Buna karşı en etkili mücadeleyi vereceğiz, itirazımızı bütün Türkiye’ye duyuracağız. En düşük emekli maaşı için başka önergelere oy verilecek mi göreceğiz.

“İKTİDAR OLACAK”

Parti iktidar olacak. Bu konuda bize hiçbir kötülük engel olamayacak. İlk seçimde bu parti iktidar olacak.

RIZA AKPOLAT’IN GÖZALTINA ALINMASI

Dün sabah Rıza Akpolat’ın evinin kapısı çalındı. Annesinin aklını almasının pahasına yaptılar. Rıza Başkan’ın şahsında partinin belediyeciliğini itibarsızlaştırıp, geçemediği rakibinin düşmesi için çelme çakıp oyun dışı işler yapıp benzer operasyonlarla kendilerini bu yarışta rakipsiz kılmak için adımlar atmaya çalışıyorlar. Dün yapılan iş düşman hukukudur.

Belediye başkanı kanun gereği ihale sorumlusu değildir. Öyle olsa her sabah 300 başkan ifade vermeye gider. İmzayı atan sorumlu olsun diye kanuna konulmuş. Belediye başkanlarının sorumlulukları belli, ihale sorumluları da belli. Yapılan işte de usulsüzlük yok. Kollarına polis soktular. Adliye muhabirlerine mesaj attılar, şu saatte götürüyoruz gelin görüntü alın diye.

İbrahim Kalın: İsveç’ten Somut Adımlar Bekliyoruz!
Fındıklı Karıştı! Belediye Başkanı Sahilde Saldırıya Uğradı!
Erdoğan’dan Bolu’daki Otel Yangınına İlişkin İlk Açıklama: Acımız Büyük!
TBMM’de 28. Dönem 2. Yasama Yılı Açılışı Dolayısıyla Tören Düzenlendi!
Devlet Bahçeli: Tertemiz Şehit Kanları Yerde Kalmayacak!
EtiketlerBeşiktaş BelediyesiCHPÖzgür ÖzelRıza Akpolat
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Suriyeli Fenomenler Sosyal Medya Fenomenleri Suriye’nin Başına Bela Oldu: Delilleri Yok Ediyorlar!
Sonraki Haber Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Milletvekilleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim