Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam Haberleri
Okuma Şanlıurfa’da Şiddetli Sağanak Sele Neden Oldu!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Güncel > Şanlıurfa’da Şiddetli Sağanak Sele Neden Oldu!
Güncel

Şanlıurfa’da Şiddetli Sağanak Sele Neden Oldu!

Şanlıurfa'da dün akşamdan beri etkili olan sağanak sonucu bazı dereler taştı, kent merkezinde alt geçitleri su bastı, bazı araçlar suyun içinde kaldı.

Son Güncelleme 15 Mart 2023 13:42
3 yıl Önce
Paylaş
Şanlıurfa Sel
Paylaş

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Karaköprü ilçesinde bulunan Akpiyar Deresi’nin bazı yerlerde taşması sonucu yan tarafından geçen 35 Metre Yolu’nda su birikintileri oluştu.

Kent merkezindeki Abide Kavşağı’ndaki alt geçit ise tamamen suyla doldu. Bölgeye yönlendirilen dalgıçlar, tedbir amaçlı arama çalışması başlattı.

Su baskınları nedeniyle bazı alt geçitler ile ana güzergahlarda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

Kentin ana cadde ve kavşaklarında sıkışan trafiği, polis ekipleri yönlendirmeye çalışıyor.

Şanlıurfa'da dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak sonucu onlarca aracın sel sularında sürüklendiği anlar cep telefonu kamerasınca kaydedildi https://t.co/3yKLJEiK1p pic.twitter.com/Ay79qxJiSp

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) March 15, 2023

Şehirde sağanak devam ediyor.

Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şiddetli sağanak etkisini devam ettiriyor. Dere ve kanal taşmaları meydana gelebileceğinden dere ve kanal yataklarına yakın zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerini boşaltması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Su dolan alt geçitte mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Şanlıurfa’da etkili olan sağanak nedeniyle su baskınının yaşandığı alt geçitte mahsur kalan bir itfaiye eri daha kendi imkanlarıyla sudan çıktı.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidi suyla doldu.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ve dalgıç sevk edildi.

Çalışmalar sırasında bazı itfaiye erleri de suyla dolan alt geçitte mahsur kaldı. Bir süre önce mahsur kalan itfaiye eri Abdulhamit Aslan’ın meslektaşlarının desteğiyle kurtarılmasının ardından itfaiye eri Bülent Bulut da kendi imkanlarıyla sudan çıktı.

Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle su basan Abide Köprülü Kavşağı'nda mahsur kalan 1 kişi, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı https://t.co/3yKLJEiK1p pic.twitter.com/RKi0xySm3U

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) March 15, 2023

Bulut, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ekiplerin alt geçitte yürüttüğü çalışma sırasında bulunan Yusuf isimli bir kişi de ekiplerin müdahalesiyle sudan çıkarıldı. Bilincinin açık olduğu görülen kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Mance Mahallesi’nde sel sularına kapılan araçların sürüklenmesi, çevredeki binaların çatısına çıkan vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Ekiplerin alt geçitteki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sağanak nedeniyle Balıklıgöl taştı
Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak, merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde su taşkınına sebep oldu.

Suyun renginin de değiştiği gözlenen yerleşkenin çevresi, güvenlik amacıyla polis ekipleri tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi.

Yerleşkede bulunan Ayn Zeliha Gölü’nde su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi.

TikTok Yayını Sırasında Saldırı: Kadın Sokak Ortasında Darbedildi!
Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak? Zam Oranı Belli Oldu Mu?
Tarım Ve Orman Bakanlığı Deprem Mağduru Çiftçilere Destek İçin Kırsalda
AFAD Deprem Bölgesine 300 Bin 809 Çadır Kurdu!
Prof. Dr. Naci Görür’den Kritik Marmara Depremi Açıklaması!
EtiketlerSağanak YağmurŞanlıurfaSelSel BaskınıŞiddetli Sağanak
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Su Baskını Adıyaman ve Şanlıurfa’daki Su Baskınları Nedeniyle 5 Kişi Hayatını Kaybetti!
Sonraki Haber Sağanak Yağmur 5 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim