Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma “Sınırlarımızda Kurulmak İstenen Terör Koridoru Parçalandı”
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > “Sınırlarımızda Kurulmak İstenen Terör Koridoru Parçalandı”
Siyaset Haberleri

“Sınırlarımızda Kurulmak İstenen Terör Koridoru Parçalandı”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir. Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecek" dedi.

Son Güncelleme 4 Ekim 2023 10:37
2 yıl Önce
Paylaş
Yaşar Güler
Paylaş

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gebze Teknik Üniversitesinin 2023 – 2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Program üniversitenin kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Konuşmasına Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınayarak başlayan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Malumunuz olduğu üzere, pazar günü İçişleri Bakanlığımızın önünde başarısız bir terör girişimi oldu. Kahraman polislerimiz bu girişime anında karşılık vererek 2 teröristi etkisiz hale getirdi. Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir. Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir. Bu vesileyle, yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, tüm İçişleri Bakanlığı camiamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

Türkiye’nin sanattan spora, teknolojiden kültür hayatına kadar gelişiminin gençlerin yapacağı bilimsel çalışmalarla mümkün olacağını söyleyen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Nitekim, kurulduğu günden bugüne çok hızlı gelişim kaydeden üniversitemiz, bugün Türkiye’nin 10 araştırma üniversitesinden biri olarak 10 binden fazla öğrencisiyle faaliyetlerine büyük bir başarıyla devam etmektedir. Bu güzide eğitim kurumumuzun, henüz çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen, evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başararak akademik dünyada prestijli bir konuma ulaşmasını memnuniyetle takip etmekteyiz. Bugün; 3 Teknopark, 18 Organize Sanayii Bölgesi ve 35 Ar-Ge Merkezinin kalbinde konumlanan üniversitemizin, siz değerli akademisyenlerinin ve öğrencilerinin üstün gayretleriyle ülkemizi bilim ve sanayide çok daha ileri seviyelere taşıyacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“Sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridoru parçalandı”

Karadeniz’den Afrika’ya, Orta Doğu’dan Kafkaslar’a kadar barış ve istikrarın hakim olması için yoğun gayret sarf ettiklerini söyleyen Güler, “Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı verilen mücadelede destansı başarılar elde edilmiştir, edilmektedir. Bu çerçevede icra edilen Çukur Operasyonları, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekatları ile Pençe Kilit Harekatları ve diğer operasyonlarla terör örgütü yurt içinde bitme noktasına gelirken, sınır ötesinden Türkiye’ye yönelik saldırılar da bertaraf edilmiş, sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridoru parçalanmıştır. Elde edilen bu başarılarda elbette en büyük pay aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Eğer bu operasyonlar yapılmasaydı, ülkemiz çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktı. Mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Terörle mücadelenin daha etkin yapılması, sınır güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılığın engellenmesi maksadıyla hudutlarımız, yoğun ve kademeli emniyet sistemlerimiz ile korunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Savunma sanayiinde yerlilik ve millilik oranı yüzde 80’lere ulaştı”

Bilgiyi her şeyin önünde tutan ülkelerin küresel rekabette başarılı olduklarını kaydeden Bakan Güler, “Elde ettiğimiz bu başarıların devam etmesi ve ülkemizin uluslararası alandaki güçlü konumunu sürdürebilmesinin en önemli şartlarından biri yerli ve milli savunma sanayimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayata geçirilen milli teknoloji hamlesiyle, savunma sanayiinde yerli ve millilik oranını yüzde 80’lere ulaşmıştır. Artık, insansız kara, deniz ve hava araçlarından helikopterlere, silah ve akıllı mühimmattan füzelere, hava savunma sistemlerinden elektronik harp sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemler yerli ve milli olarak tasarlanmakta, geliştirilmekte ve üretilmektedir. Sizlerin de yakından takip ettiği üzere Türk savunma sanayii teknolojisiyle, tecrübesiyle, mühendislik altyapısıyla ve proje yönetim sistematiği ile dünyada büyük yankı uyandırmakta, gıpta ile takip edilmektedir. Savunma sanayii şirketlerimizin, üniversitelerimizin ve alanında yetkin nitelikli insan gücümüzün büyük bir sinerjiyle ortaya çıkardığı özgün tasarımlı ürünlerimiz, pek çok ülkeye ihraç edilerek Türkiye markası bir üst lige taşınmıştır. 2023 yılında 4 savunma sanayii şirketimizin, dünyanın ilk 100 yüz firması arasını girmesi bizler için büyük bir iftihar kaynağı olmuştur” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Bakan Güler, akademisyenlere plaket takdim etti.

Programda Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Açıkgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tunç Soyer: Kılıçdaroğlu Yerel Seçime Kadar Görevinin Başında Kalacak!
Dışişleri Bakanı Fidan: Filistinlileri Yurdundan Edecek Fikirlerin Önüne Geçmeliyiz!
Canan Kaftancıoğlu İle Ekrem İmamoğlu Arasında Gerilim Yükseliyor!
İyi Partili İsim “Hile Yapıldı” Dedi İstifa Ettiğini Duyurdu!
HDP’den Seçim Sonuçlarına İlk Yorum: Mücadelemiz Sürecek
EtiketlerGebze Teknik ÜniversitesiMilli Savunma BakanlığıTerör ÖrgütüYaşar Güler
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivil Anayasanın Önünde Mani Yok!
Sonraki Haber Numan Kurtulmuş - Devlet Bahçeli TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Devlet Bahçeliyi Ziyaret Etti!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim