Üniversite Kampüsünde Güvenlik Tartışması: Öğrencilerden Önlem Çağrısı!

Sakarya Üniversitesi kampüsünde bir kız öğrenci, kimliği belirsiz bir erkeğin kendisine saldırdığını öne sürdü. Polis şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

admin

Sakarya Üniversitesi kampüsünde bir kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığını öne sürmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Arkadaşıyla yürüdüğü sırada kimliği henüz belirlenemeyen bir erkeğin saldırısına uğradığını belirten öğrenci, şikâyetçi oldu. Olayın ardından öğrenciler, kampüsteki aydınlatma ve güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Arkadaşıyla Yürürken Saldırıya Uğradığını İleri Sürdü

İddiaya göre olay, 25 Ekim akşamı saat 20.20 sıralarında Sakarya Üniversitesi kampüsünde meydana geldi. F.I. isimli öğrenci, arkadaşı M.Ü. ile Teknokent yönüne doğru yürüdüğü sırada kimliği henüz tespit edilemeyen bir erkeğin saldırısına uğradığını bildirdi.

Öğrencinin beyanına göre şüpheli, kendisine aniden sarılarak yere yatırdı ve ardından ormanlık alana doğru sürüklemeye çalıştı.

Öğrencilerin Direnmesi Üzerine Kaçtı

İddiaya göre F.I. ve yanındaki arkadaşının direnmesi üzerine şüpheli olay yerinden uzaklaştı. Yaşananların ardından durum yetkililere bildirildi ve olayla ilgili adli süreç başlatıldı.

Öğrenciler Kampüs Güvenliğinin Artırılmasını İstedi

Olayın ardından E.M. ve K.Ç. isimli öğrenciler, çektikleri videoyla kampüsteki güvenlik koşullarına dikkat çekti. Bazı güzergâhların akşam saatlerinde yeterince aydınlatılmadığını belirten öğrenciler, aydınlatma sistemlerinin iyileştirilmesini ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

Öğrenciler, kampüs içerisinde kendilerini daha güvende hissedebilmeleri için yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapmasını istedi.

Polis Şüphelinin Kimliğini Belirlemeye Çalışıyor

Olayla ilgili emniyet birimleri ve savcılık tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi. Şüphelinin kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması amacıyla olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarının incelendiği belirtildi.

Şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü aktarılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Cinsel saldırı iddiasına ilişkin kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmuyor.

Bu Haberi Paylaş