Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma Yunus Emre Enstitüsü’nün Eski Başkanı Şeref Ateş Tutuklandı!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Güncel Haberler > Yunus Emre Enstitüsü’nün Eski Başkanı Şeref Ateş Tutuklandı!
Güncel Haberler

Yunus Emre Enstitüsü’nün Eski Başkanı Şeref Ateş Tutuklandı!

Yunus Emre Vakfı bünyesinde usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski başkan Şeref Ateş nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Son Güncelleme 20 Temmuz 2025 01:06
2 ay Önce
Paylaş
Şeref Ateş
Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında “yolsuzluk” soruşturması yürütülen Yunus Emre Enstitüsü‘nün eski Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş‘in tutuklandığını bildirdi.

Başsavcılık, Yunus Emre Vakfı bünyesindeki usulsüz işlemler nedeniyle vakfın zarara uğratıldığı iddiaları üzerine “Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yunus Emre Enstitüsü”nün eski başkanı Şeref Ateş, 16 Temmuz”da Ankara Esenboğa Havalimanı”nda gözaltına alındı.

Ateş, bugün savcılıkta ifadesi alındıktan sonra, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, şüpheli Ateş’in tutuklanmasına karar verdi.

400 milyon TL’lik yolsuzluk iddiası

Yunus Emre Enstitüsü’nde 400 milyon TL’lik yolsuzluk iddiasıyla yürütülen soruşturmada, aralarında eski başkan Şeref Ateş’in oğlu Enes Ateş’in de bulunduğu 23 kişi hakkında iki ayrı iddianame hazırlanmıştı.

Zanlılara “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlamaları yöneltilirken, firari eski başkan Ateş’in dosyası ayrılmıştı.

Savcılığın iddianamesinde şüpheliler, alınmayan mal ve hizmetler için fatura kesmek ve sahte şirketler üzerinden kamu zararı oluşturmakla suçlanıyor.

Yunus Emre Enstitüsü ne yapıyor?

Faaliyetlerine 2009 yılında başlayan Yunus Emre Enstitüsü, 66 ülkede 92 ofisle hizmet veriyor. Türkçe öğrenmek isteyenlere kurslar düzenleyen Enstitü, Türkiye’nin tarihini, dilini, kültürünü de bu ülkelerde tanıtıyor. Türkiye ve Türkçe dili üzerine yapılan çalışmaları da destekleyen Enstitü, çok sayıda konser, etkinlik, yapım ve yardımı da örgütlüyor.

Kurumun 2023 Faaliyet Raporu’na göre Enstitü’nün 2023 yılı bütçesi 1,3 milyar TL idi.

Medicana Hastanesi Yakınında Patlama: İzmir Konak’ta Yangın Paniği!
Muğla’da AK Parti Milletvekili Kadem Mete’nin Bulunduğu Araç Kaza Yaptı: Yaralı Yok!
İETT Otobüsünde Yangın Çıktı Can Pazarı Yaşandı!
Denizli’de Toplu Taşıma Ve Taksi Ücretlerine Zam!
Aidat Tartışması Ölümle Bitti: Kılıçdaroğlu’nun Kardeşi Kalp Krizinden Hayatını Kaybetti!
EtiketlerŞeref AteşTutuklamaYunus Emre EnstitüsüYunus Emre Vakfı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Altan Öymen Altan Öymen İçin Endişeli Bekleyiş: Yoğun Bakıma Alındı!
Sonraki Haber Spor Ersin Düzen Duyurdu: NOW TV’nin Yeni Spor Kanalı, Kadrosuyla Nefes Kesecek!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim