Siyaset AlemiSiyaset AlemiSiyaset Alemi
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
Okuma 6’lı Masadaki Bakanlık Dağılımı Ahmet Davutoğlu Açıkladı!
Paylaş
Font ResizerAa
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
Font ResizerAa
Arama
  • Siyaset Haberleri
  • Güncel Haberler
  • Dünya Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Yaşam Haberleri
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Siyaset Alemi > Siyaset Haberleri > 6’lı Masadaki Bakanlık Dağılımı Ahmet Davutoğlu Açıkladı!
Siyaset Haberleri

6’lı Masadaki Bakanlık Dağılımı Ahmet Davutoğlu Açıkladı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, altılı masadaki bakanlık dağılımına ilişkin "Meclis'te 360'ın üzerine çıkmak için algoritmalar geliştireceğiz.

Son Güncelleme 12 Ocak 2023 00:06
3 yıl Önce
Paylaş
Ahmet Davutoğlu
Ahmet DavutoğluGelecek Partisi
Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Davutoğlu, gazeteci Ersoy’un “Seçtireceğiniz cumhurbaşkanı ‘ben sizin sözünüzü dinlemiyorum’ dediği zaman ne olacak?” sorusuna, “Cumhurbaşkanı masanın mutabakatına uymazsa kriz çıkar ve meclis desteğini kaybeder. O zaman ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır” diye cevapladı.

“EŞİTLİK 6’LI MASANIN ALMIŞ OLDUĞU SORUMLUKTUR”
Davutoğlu, 6’lı masadaki bakanlık dağılımına ilişkin “Meclis’te 360’ın üzerine çıkmak için algoritmalar geliştireceğiz. Herkes bir cumhurbaşkanı yardımcılığı bir bakanlık alacak. Onun dışında ne kadar milletvekili varsa o kadar bakanlık alacak. 7 bakanlığı olacak, 8 bakanlığı olacak. Eşitlik 6’lı masanın almış olduğu sorumluktur” ifadelerini kullandı.

“BU METİNLE ÖNEMLİ BİR EŞİK AŞILDI”
Davutoğlu ”Geçiş sürecinde ortak, kurumsal hakkı, danışma, dayanışma, istişareyi harekete geçireceğiz. Bu metinle önemli bir eşik aşıldı. Biz bu eşiğin aşılmış olmasının mutluluğu içindeyiz. Bu metni bugün sayın Akşener’e verdim. 5 lideri kapalı zarf içinde gönderdim. Biz bunu mahremiyet içinde yönettik. Ortak politikalar metni ile birlikte açıklayabilmek için 30 Ocak’ı tercih ettik. Elimizde çok kuvvetli iki mutabakat var. Hep şunu söyledik; birlikte yöneteceğiz dedik. Bu bir ilkesel pozisyon. Bu kadar tecrübeden sonra bizi anayasal zorluğa düşürecek metne imza atmayız.” dedi.

“GENEL BAŞKANLAR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAKLAR”
“Asla vesayet altında çalışacak bir Cumhurbaşkanını işbaşına getirmeyiz” diyen Davutoğlu “Güçlü cumhurbaşkanı olacak; ama şimdiki Cumhurbaşkanı anlayışıyla tek başına karar veremez. Biz yaklaşık birkaç toplantıda şu temel sorunla ilgilendik; acaba genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olsun mu diye uzun istişareler yaptık. Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklar.” sözlerine yer verdi.

“BİZ SORUMLULUĞU PAYLAŞMAK ADINA KABİNEDE OLACAĞIZ”
Davutoğlu “İlkesel olarak hepimiz sürecin içinde olacağız. Bugün Bahçeli-Erdoğan ilişkisi vesayet ilişkisidir. Bahçeli’nin hiçbir sorumluluğu yok ama Erdoğan’a her şeyi yaptırıyor. Bahçeli dışarıda ama Erdoğan ‘Bahçeli ne düşünüyor’ diye sürekli onu ziyaret ediyor. Sinan Ateş olayı mesela. 12 gün oldu 38 yaşında, 2 çocuk babası vatandaşımız sokak ortasında öldürüldü. Cumhurbaşkanı çıkıp da ‘Biz bu işin takipçisi olacağız’ diyemiyor. Bekir Bozdağ’ın söylemesi önemli değil. İtfaiye müdürü neden söylememiyor da Cumhurbaşkanı ‘yangını söndüreceğiz’ diyor. Biz sorumluluğu paylaşmak adına kabinede olacağız. Cumhurbaşkanı seçip, bütünüyle onu kamuoyunun karşısına muhatap kılıp, kendimiz kenara çekilmeyeceğiz. Yetki sahibi olunca sorumluluk sahibi de olunur. Cumhurbaşkanını tek adam durumuna düşürmeyeceğiz.” diye konuştu.

AK Partili Vekil Halil Uluay Kalp Krizi Geçirdi!
DEM Partili Sönük’ten Bahçeli’ye Eylem Çağrısı!
AK Parti’de 21 İl Başkanı Görevden Alındı!
Abdulkadir Uraloğlu: İstanbul’u Köprü Ve Tünellerle Tekrar İnşa Ettik!
Başörtüsüne Yönelik Anayasa Değişikliği Teklifi, Anayasa Komisyonunda!
EtiketlerAhmet DavutoğluAltılı MasaGelecek Partisi
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan: Bazı Ülkeler Haydutların Sığınağı Haline Dönüştü
Sonraki Haber Burcu Esmersoy Burcu Esmersoy Gençlik Fotoğrafını Paylaştı!
Uyku
Doğal Yollarla Serinleyin: Yaz Gecelerinde Rahat Uyku İçin 7 Altın İpucu!
Diğer Haberler
Baba Vanga
Baba Vanga’nın 13 Ağustos 2025 Kehaneti Gündeme Oturdu, Dünya Nefesini Tuttu!
Diğer Haberler
Mutlu Evlilik
Aşkın Formülü Çözüldü! Bilim İnsanları Mutlu Evliliğin Sırrını Açıkladı!
Diğer Haberler
Makyaj
Çarpıcı Veriler Ortaya Çıktı: TikTok Genç Kızları Nasıl Etkiliyor?
Diğer Haberler
Mutluluk
Psikologlar Açıklıyor: Ömür Boyu Mutlu Olmanın Kuralları!
Diğer Haberler
Siyaset AlemiSiyaset Alemi
© Copyright 2022, Siyaset Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • KÜNYE
  • İletişim