Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the change-wp-admin-login domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/siyasetalemi.com.tr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6260
Başbakan Ülkenin Yeni İsmini Kullandı: Hindistan’ın Adı Değişti mi? - Siyaset Alemi

Başbakan Ülkenin Yeni İsmini Kullandı: Hindistan’ın Adı Değişti mi?

Hindistan'ın ev sahipliğinde bu yıl "Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla düzenlenen 18. G20 Liderler Zirvesi bugün gerçekleştirildi.

admin

G20’nin ev sahibi Başbakan Narendra Modi, Yeni Delhi’deki G-20 zirvesinin açılışını yaparken tabelasında Hindistan yerine Güney Asya ülkesinin Sanskritçe ya da Hintçe adı olan “Bharat” yazması dikkat çekti.

BAŞBAKAN “BHARAT” İSMİNİ KULLANDI

Hintçe konuşan Modi, “Bharat, G20 Başkanı olarak delegeleri ağırlıyor” ifadesini kullandı.

G-20 Liderler zirvesi için verilen akşam yemeği davetiyelerinde Hindistan Cumhurbaşkanı Droupadi Murmu‘dan “Hindistan Başkanı” yerine “Bharat Başkanı” olarak söz edilmesi kamuoyunda tartışmaya neden oldu.

Narendra Modi

Halktan bazı kesimler Bharat ismini destekleyip, Hindistan isminin İngiliz sömürgeciler tarafından verildiğini söylerken, bazıları da bu ismin sömürge yönetiminden önceye dayandığını savunmakta.

Muhalefet de ülkenin adının değiştirilmemesi konusunda uyarıda bulunarak Bharat’ın kullanılmasının Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsayıcı İttifakı ya da INDIA ittifakının oluşumuna bir yanıt olduğunu dile getirdi.

Bu Haberi Paylaş